Mas Carandell inicia el projecte de Centre de Capacitació Digital Estatal per apropar les TIC a la ciutadania
Aquest mes d’octubre Mas Carandell, ha obtingut el reconeixement com a Centre de Capacitació Digital i ja forma part de la Xarxa Estatal de Centres de Capacitació Digital d’entitats locals del Ministeri d’Educació i Formació Professional en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea Next Generations EU.
Amb aquesta homologació s’inicia un programa de formació en competències digitals transversals adreçada a la ciutadania amb la finalitat d’apropar les persones a l’ús de les TIC per a fer comunicacions i transaccions telemàtiques segures emprant els dispositius electrònics propis, així com la d’adquirir una alfabetització digital bàsica que esdevingui una eina d’accés a noves oportunitats de formació i aprenentatge. Tots aquests objectius s’emmarquen en el Plan Nacional de Competencias Digitales (Digital Skills) d’acord amb la component 19 del PRTR.
L’IMFE Mas Carandell ha programat, de moment, una desena de tallers mensuals a partir de gener de 2024. La formació, que no té cost per a les persones usuàries i ofereix una atenció personalitzada, consta d’un itinerari modular d’un total de 32 hores, que inclou el temari següent: Tecnologies habilitadores digitals, Informació i alfabetització digital, Comunicació i col·laboració en línia, Creació de continguts digitals, Seguretat a la xarxa i Resolució de problemes. La inscripció a les accions formatives ja és oberta a la seva pàgina web mascarandell.cat.
El Ministeri porta a terme la iniciativa en col·laboració amb els Ajuntaments, en aquest cas amb l’Ajuntament de Reus a través de l’IMFE Mas Carandell. El finançament Next Generation en aquest projecte, que té una durada d’un any, és de 24.500 €, que cobreix part de les despeses de personal mentor i formador. Es preveu arribar a un mínim de 120 persones, de tota la ciutat, perquè les sessions es realitzaran en diversos espais municipals per apropar-les al màxim de persones, amb la prioritat d’afavorir la lluita contra la bretxa digital de gènere.