Dijous arrenca Camins d’FP amb dues ponències tècniques sobre el futur de l’FP i una sessió de coach motivacional per a estudiants

16/04/2024

Aquest dijous, 18 d’abril, a les 9.30, obre les portes a Reus, Camins d’FP 2024, la fira d’FP del Camp de Tarragona, amb èxit en nombre de centres d’educació i formació expositors i la participació de més d’una vintena d’empreses que col·laboren en el certamen per tal que adopti el model que impulsa l’Agència FPCAT. El model pretén apropar el món educatiu i el món laboral, per mostrar en aquesta edició tots els perfils professionals de cinc sectors estratègics en l’àmbit de territori, com són: Administració i màrqueting, Agroalimentari, Atenció a les persones, Indústria, energia i sostenibilitat i Transformació digital.

A les 10 h, està previst que les autoritats visitin la fira, situada a les instal·lacions de FiraReus Events, acompanyades pel regidor d’Empresa, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Sr. Òscar Subirats; la regidora d’Educació i Ciutadania, Sra. Pilar López; el director general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Sr. Juan José Torres i el secretari de Treball, Sr. Enric Vinaixa.

El matí del primer dia, l’auditori acollirà un programa de luxe pel que fa a ponents, oferint interessants sessions, la primera per a professionals del món educatiu i la segona part principalment per a estudiants. 

En aquesta línia, a les 11 h, compartiran escenari Fabián Mohedano, president executiu de l’Agència FPCAT, i Oriol Homs,  sociòleg investigador i assessor especialitzat en formació i mercat de treball, Oriol Homs, unes intervencions que seran presentades i moderades per Rosa Carbonell, coordinadora territorial d’FP.

El president de l’Agència FPCAT, presentarà l’Informe General de Prospectiva de l’FP 2023-2026, un informe quadriennal que té com a finalitat orientar la planificació dels serveis bàsics del Sistema FPCAT (orientació professional + cinc graus de formació + acreditació de competències). Aquesta planificació ha de permetre incrementar la competitivitat del teixit productiu, millorar la qualificació de les persones i generar més i millor ocupació en termes de capacitat d’inserció i d’estabilitat per a les persones treballadores. 

Per la seva banda, Oriol Homs, amb la ponència El futur de la formació professional, explicarà que el model productiu actual, a escala global, viu una transformació, digital, tecnològica i social que dibuixa horitzons de canvi. Tota economia que es vulgui competitiva haurà̀ d’adaptar el seu mercat de treball i el seu model de coneixement a aquesta nova realitat. L’FP a Catalunya busca integrar-se en aquesta dinàmica de canvi i donar resposta a les futures generacions.

A les 12.30, serà el torn de l’speaker motivacional, formador i expert en lideratge, gestió d’equips i habilitats, Sergi Grimau, que oferirà la sessió Per què jo?, amb l'objectiu d’incidir en el lideratge i la confiança com a motors vitals i ajudar al futur alumnat d'FP a millorar la seva capacitat de decisió en qualsevol etapa de la vida i a veure la formació com un element clau en el creixement individual i col·lectiu. Grimau és fundador de Thumbs Up, una consultoria de recursos humans especialitzada en equips d'alt rendiment i lideratge. Ha estat present en més de 300 esdeveniments internacionals i també és president dels Special Olympics Catalunya.

Camins d’FP completa el seu programa amb dues xerrades sobre les novetats del procés d’acreditació de competències professionals, amb l’exposició de casos d’èxit d’exalumnes, xerrades d’empreses sobre cerca de talent i perfils professionals, així com amb activitats pràctiques dels itineraris formatius.