Mas Carandell contracta 9 persones per realitzar actuacions d’interès públic en el marc del projecte Treball als barris

25/04/2024

Un total de 9 persones han estat contractades per l’IMFE Mas Carandell a través dels Programes d’experiènciació laboral en el marc del projecte Treball als barris. La durada d’aquests contractes és de 6 mesos, iniciant-se el passat 1 de març i finalitzant el 31 d’agost de 2024.

A Reus, a través de Mas Carandell, s’actua als barris Sol i Vista, la Immaculada i del Carme, amb un seguit d’accions per millorar la qualificació i l’ocupació de les persones i promoure el desenvolupament social i econòmic de les zones.

El regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, explica que “una d’aquestes accions que es fan a barris, són els programes d’experienciació laboral, que suposen la contractació temporal de persones en atur, amb greus dificultats d’accés al mercat de treball, perquè així puguin adquirir competències i experiència professional per millorar la seva ocupabilitat i situació, i al mateix temps, es portin a terme actuacions d’interès social i comunitari”.

Enguany es desenvolupen 3 plans d’experienciació:

  • Manteniment dels horts urbans i escolars dels barris de Ponent, amb 6 persones contractades. El pla té per objectiu qualificar en una especialitat que té relació directa amb l’economia productiva del barri. L’acció se centra en el manteniment de les parcel·les que gestiona Mas Carandell als horts municipals del barri Sol i Vista, la collita de les quals es dona a entitats sense ànim de lucre que atenen a persones en risc.

     D’altra banda també es dona suport i es  promou el valor pedagògic dels horts escolars de la zona, iniciats               arran d’actuacions ocupacionals prèvies en diversos centres educatius.

  • Suport a la tramitació digital i a la millora de competències TIC, amb 2 persones contractades. La seva finalitat de reduir la bretxa digital entre diversos col·lectius amb dificultats d’accés a serveis, recursos i ajuts en no comptar amb les eines TIC necessàries. S’ofereix ajut en les gestions digitals amb l’Administració, especialment en les relacionades amb la recerca de feina. Els punts d’atenció presencials són als centres cívics del Carme i Ponent.

  • Per últim, la novetat d’aquest edició és el pla de Suport psicològic a persones en recerca de feina, a través del qual s’ha contractat una tècnica per proporcionar consell i recolzament emocional a persones ja usuàries de les actuacions ocupacionals que es despleguen als barris, per superar dificultats i facilitar el seu procés d’ocupacióAquesta actuació s’ha iniciat de forma pilot, tenint present que la salut emocional és un dels factors més importants del procés de recerca de feina. També s’ofereix  des dels centres cívics del Carme i de Ponent.

Els plans estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris. Són cofinançats totalment amb fons públics de Mas Carandell, del SOC i del SEPE. L’Ajuntament de Reus, a través de l’IMFE Mas Carandell, desenvolupa el projecte Treball als barris des de l’any 2006 al barri del Carme i des de 2009 als barris de Sol i Vista i la Immaculada.